CADRUL PRAXIOLOGIC CONSTATATIV DE EFICIENTIZARE A COMUNICĂRII ORGANIZAȚIONALE - USM ADMIN (Moldova State University, 2021)
Studiul include rezultatele unei cercetări actuale, care a fost motivată de faptul că, fără o comunicare deschisă, per- manentă, precisă și suportivă la nivel organizațional (intra-, inter-, extra-) și managerial, determinată de abilitatea de a comunica eficient, este imposibil de realizat o schimbare strategică a unei organizații. Numeroasele probleme socio- umane, manageriale, organizaționale cu care se confruntă lumea de astăzi, sub formă de conflicte, sunt exemple de co- municare ,,eșuată" cu efecte nefaste. În majoritatea situațiilor, ,,problema comunicării" este tocmai faptul că nu ne dăm seama că există această problemă, iar autoarea sensibilizează cititorul în identificarea și soluționarea adecvată a acesteia. Cuvinte-cheie: comunicare, comunicare organizațională, comunicare eficientă, stil de comunicare, climat organi- zațional.