Зміст та результативність шкільної інноваційної діяльності в системі здоров'язберігаючих технологій - Олександра Дубогай; Марина Євтушок (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2017)
Означена мета особистісно-оздоровчого інтегрованого навчання і виховання, основним завданням якого було не сформувати, а знайти, підтримати, розвинути індивідуальність, виховати механізми самореалізації, самозахисту, самовиховання, потрібні для становлення рухово-досконалої особистості - людини.