نقش کمال گرایی ورزشی در ابعاد سلامت روان‌شناختی و موفقیت ورزشی ورزشکاران نخبه - سیده افروز موسوی; سید محمد کاظم واعظ موسوی; حمید یعقوبی (Sport Sciences Research Institute, 2015)
هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقشکمالگرایی ورزشی در ابعاد سلامت روانشناختی و موفقیت ورزشی ورزشکاران می‌باشد. نمونهای 385 نفری (285 مرد و 100 زن) که به‌روش تصادفی خوشهای از بین ورزشکاران نخبه انتخاب شده بودند مقیاس کمالگرایی چندبعدی ورزشی-2، مقیاس سلامت روان، و مقیاس موفقیت ورزشی را تکمیل نمودند. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸـﺎن داد معیارهای شخصی و سازماندهی با بهزیستی روانشناختی و موفقیت ورزشی هم‌سبتگی ﻣﺜﺒﺖ و معناداری دارند. همچنین، نگرانی نسبت به اشتباهات و تردید به اعمال، با درماندگی روانشناختی هم‌بستگی مثبتی دارند؛ اما، ‌با موفقیت ورزشی هم‌بستگی منفی و معناداری را نشان دادند. کمالگرایی ورزشی نیز تغییرات مربوط به ابعاد سلامت روانشناختی و موفقیت ورزشی ورزشکاران را پیشبینی کرد. یافتههای دیگر پژوهش نشان داد که ورزشکاران مرد نسبت به ورزشکاران زن نمرۀ درماندگی روانشناختی کمتری دارند. به‌طور‌کلی، نتایج حاکی از نیاز به حفظ حد مطلوب کمالگرایی ورزشی برای دست‌یابی به اوج عملکرد ورزشکاران می‌باشد.