ІНФОРМАЦІЙНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ - ПІДҐРУНТЯ ЯКОСТІ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ ВНЗ - Маргарита Валентинівна Козир (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2017)
У статті висвітлено особливості поняття «інформаційний менеджмент» як першооснови якісного освітнього процесу в умовах розвитку інформаційного суспільства. Зроблено спробу дослідити теоретичні засади процесу управління інформацією в освітній галузі на основі вивчення особливостей поняття «інформація» як сукупності зовнішніх повідомлень, які приймаються, трансформуються або зберігаються у внутрішній системі. Запропоновано обмежити двома значеннями розуміння інформаційного менеджменту: процес управління інформацією, інформаційними потоками, ресурсами; управління за допомогою інформації або управлінська технологія.