Mezigenerační komunikace a sport: Simmelův pohled Intergenerational communication and sport: From Simmel's perspective - Koyo Fukasawa (Palacky University, 2006)
Může moderní sport přispět k reaktivaci komunity v urbanizované společnosti? V této eseji, týkající se urbanizace, uvažujeme o významu mezigenerační komunikace pro obnovu komunity a o povaze sportu umožňující posilovat kontakty mezi různými generacemi. Tyto možnosti nacházíme ve sportovních aktivitách, které jsou "formou společenskosti". Společenskost vyžaduje vztah, díky němuž se lze radovat z kontaktů s ostatními, a tento přístup také předpokládá. Can modern sport contribute to reactivating community in urbanized society? This essay, referring to the feature of urbanization, considers the significance of intergenerational communication to the regeneration of community and the character of sports for promoting exchanges among different generations. In sport activities, we can find, for example "the form of sociability". Sociability implies the ability to enjoy and relish relationships with others and supposes such an attitude.