بررسی نیازهای مراقبت مذهبی بیماران بستری در بیمارستان علامه بهلول گنابادی - Maryam Moradi; Nasim Khajavian; Matine Khoshkhoo; Mostafa Amiri; Hamideh Mohammadzadeh; Leila Sadeghmoghadam (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2022)
سابقه و هدف: فعالیت‌های مذهبی منبعی مهم در مقابله با بیماری‌ها محسوب می‌شود. تحقیقات نشان داده است که مذهب و باورهای دینی از عوامل تأثیر‌گذار در سازگاری با سختیها است که موجب میشود بیمار سلامتی خود را زودتر به دست آورد. اضطراب ناشی از جداشدن فرد از فرمان‌های مذهبی سبب تأثیر منفی بر سیر بهبود بیماری و طولانی‌تر شدن مدت زمان بستری در بیمارستان و ایجاد عوارض روانی نامطلوب در افراد میشود. ازاین‌رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی نیازهای مراقبت مذهبی بیماران بستری در بیمارستان علامه بهلول گنابادی طراحی شده است. روش کار: این مطالعۀ توصیفی-مقطعی با شرکت 622 نفر از بیماران بستری در بیمارستان علامه بهلول گنابادی در سال 1397 انجام شده است. دادهها از طریق پرسش‌نامۀ اطلاعات جمعیت‌شناختی و پرسش‌نامۀ مراقبت مذهبی در بخشهای عمومی بیمارستان جمعآوری شد. تجزیه‌وتحلیل دادهها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی انجام گرفت. در این پژوهش همۀ موارد اخلاقی رعایت شده است و مؤلفان تضاد منافعی گزارش نکرده‌اند. یافته‌ها: بر اساس نتایج به‌دست‌آمده، میانگین و انحراف ‌معیار سنی و مدت زمان بستری افراد شرکتکننده در این مطالعه به‌ترتیب 21/21±50/46 و 64/2±76/2 بود. 5/60% از شرکت‌کنندگان زن، 5/78% متأهل و 4/48% خانه‌دار بودند و 60% این افراد نیز سواد خواندن و نوشتن داشتند. علاوه‌براین، آزمون خی‌دو در تمامیِ ابعاد نیازهای مذهبی ارتباط آماری معنی‌داری نشان داد (001/0P<).   نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های حاصل از این پژوهش، نیاز به مراقبت مذهبی از نظر بیماران بسیار مهم و ضروری است. بنابراین، پیشنهاد میشود مدیران و برنامهریزان بخش مراقبتهای بیمارستانی انجام مراقبتهای مذهبی را بخشی از مراقبت‌های جامع بیمارستانی محسوب نمایند که درنتیجه موجب رضایتمندی بیماران از ارائۀ مراقبتهای پرستاری خواهد شد.