Aktuálne problémy pedagogického výskumu - Irena Lokšová (Czech Pedagogical Society, 2017)
Pedagogický výskum v súčasnej dobe sa orientuje na riešenie bazálnych problémov edukácie. Objektívna analýza problémov výskumu v pedagogike predpokladá zmapovanie jeho súčasného stavu. Výsledky získané porovnávacou analýzou dokumentujú stav a načrtávajú perspektívy pedagogického výskumu v Slovenskej a v Českej republike.