Модель ступеневої підготовки майбутніх учителів початкових класів до проведення педагогічних досліджень - Oksana Shkvyr (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2017)
У статті акцентовано увагу на проблемі ступеневої підготовки майбутніх учителів початкових класів до проведення педагогічних досліджень. Відмічено, що глибшого дослідження потребують питання обґрунтування концептуальних засад ступеневої підготовки майбутніх учителів до проведення педагогічних досліджень. Висвітлено сутність поняття «модель ступеневої підготовки майбутніх учителів до проведення педагогічних досліджень». Запропонована авторська модель означеної підготовки. Зосереджено увагу на основних компонентах моделі: загальній меті, завданнях кожного етапу та результатах підготовки. Розкрито структуру системи підготовки, до якої включено три компоненти: ціннісно-мотиваційний, когнітивний, операційно-діяльнісний. Зроблено висновок про цілісність, поетапність та динамічність авторської моделі; можливість інтегрування розробленої системи в існуючі умови вищої освіти. Ключові слова: модель ступеневої підготовки майбутніх учителів до проведення педагогічних досліджень.