Kamilla Frejusz. Wychowanie jako "dialog i spotkanie" w myśli pedagogicznej Janusza Tarnowskiego. Studium hermeneutyczno-krytyczne. Warszawa: Wydawnictwo Naukowe Collegium Bobolanum, 2020, ss. 424 - Jarosław Horowski (Nicolaus Copernicus University in Toruń, 2021)
.