بررسی تأثیر اسیدهای چرب امگا-3 بر روی علائم پیش از قاعدگی - طاهره توفیقیان; اکرم کوشکی; محمد حسن رخشانی (Mashhad University of Medical Sciences, 2012)
مقدمه: با توجه به نتایج متفاوت مطالعات در مورد اثرات اسیدهای چرب امگا-3 بر روی علائم این سندرم و عدم وجود عوارض آنها،مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر اسیدهای چرب امگا-3 بر علائم سندرم پیش از قاعدگی دانشجویان دختر انجام شد. روش کار:این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سوکور در سال 1390 بر روی 50 دانشجوی دختر مجرد دانشگاه علوم پزشکی سبزوار انجام شد. افراد مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. به افراد گروه اول، مکمل امگا-3 دو بار در روز به صورت دو کپسول خوراکی یک گرمی به مدت دو ماه داده شد. به افراد گروه دوم به صورت مشابه پلاسبو داده شد. علائم PMS، قبل و بعد از دادن داروها در دو گروه توسط پرسشنامه سنجیده شد. داده ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 5/11) و آزمون های آماری نظیر تی، کای دو و آزمون آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: میانگین سنی افراد 03/1 ± 35/20 سال و میانگین سنی اولین قاعدگی و شروع درد قاعدگی آنها به ترتیب 29/2 ± 47/13 و 67/5 ± 26/12 سال و میانگین شاخص توده بدنی آنها 40/2 ± 03/21 کیلوگرم بر متر مربع بود. علائم و شدت تمام علائم مورد بررسی60 روز بعد از مصرف امگا-3 در گروه مورد کاهش یافت. امگا-3 در مقایسه با دارونما، عصبانیت و افسردگی و احساس ناتوانی در انجام کارها را به طور مؤثری بهبود بخشید اما از نظر آماری در مقایسه با گروه کنترل معنی دار نبود (05/0