Теоретико-методичні основи застосування українських народних ігор у навчально-виховному процесі дошкільників - Анатолій Вольчинський; Олександр Малімон; Олег Гребік (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2017)
У дослідженні визначено провідну роль українських народних рухливих ігор у системі фізичного виховання дітей дошкільного віку, розроблено класифікацію, науково обґрунтовано методику проведення та їх вплив на стан здоров'я, рухову підготовленість і фізичний розвиток дітей 5−6 років.