Seçenek Bolluğu Karar Verme Davranışını Nasıl Etkiler? - Nilgün Dağ (Ömer Gökhan Ulum, 2020)
İnsan hayatının büyük bölümü maddi ya da manevi, büyük ya da küçük pek çok karar ve seçimlerden oluşur. İnsan onlarca, binlerce seçenek arasından birini -çoğu zaman da en iyisini- seçmek, mutlu olmak ve hayatını kusursuzlaştırmak ister. Ancak sağlıktan alışverişe, eğitimden politikaya kadar hayatın hemen her alanında bu denli yoğun bir seçenekler topluluğu tarafından çevrelenmiş olması onu "kararsızlık" durumuyla hatta karar verse dahi "acaba daha iyi bir seçenek var mıydı?" kuruntusuyla karşı karşıya bırakabilir. Bu makale, seçenek bolluğunun karar verme davranışını nasıl ve ne şekilde etkilediği üzerinde felsefi ve eleştirel düşünmeyi amaçlamaktadır. Makalede uzmanların ve düşünürlerin seçenek bolluğu hakkındaki fikirlerini, öngörülerini ve eleştirilerini anlamak, anlamlandırmak ve bu eleştirilerin kısa ve özlü bir felsefi analizini yapmak hedeflenmektedir.