Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з художньої гімнастики - Аркадій Федорович Кісельов; Анатолій Олексадрович Руденко; Наталя Олександрівна Борецька; Наталя Валентинівна Вичалковська (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Соціально-економічні умови розвитку держави супроводжуються деформацією демографічного процесу зі зниженням народжуваності, що викликає необхідність збереження основного генофонду - дітей та підлітків, залучення їх до фізичної культури й спорту. У роботі вивчено витоки та розвиток спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з художньої гімнастики, її роль у підготовці спортсменів із художньої гімнастики. Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з художньої гімнастики має відповідну спортивну базу, підготовлених спеціалістів із вищою освітою, комплекс необхідного санітарно-технічного обладнання, що дає змогу залучати дітей та підлітків до навчально-тренувального процесу й отримання високих спортивних досягнень.