Оцінка ефективності впливу оздоровчого плавання на фізичну працездатність молодших школярів (метааналіз літературних даних) - Юрій Єремійович Лях; Оксана Василівна Усова (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Метааналіз як найпопулярніша методика системного об'єднання окремих наукових доробків дає змогу збільшити статистичну потужність дослідження, а отже - точність оцінки ефекту аналізованого впливу. Більшість публікацій не відповідають вимогам для здійснення метааналізу й не можуть у подальшому використовуватися для обговорення. За допомогою метааналізу обчислено кількісний статистично значимий ефект впливу оздоровчого плавання на фізичну працездатність молодших школярів. Виразність його можна оцінити як «малу-помірну». Істинне значення ефекту з вірогідністю 95 % завжди перебуватиме в діапазоні -0,581 - -0,206.