اثربخشی تبلیغات از طریق ورزش شرکت ایرانسل در لیگ حرفه‌ای فوتبال ایران بر‌اساس مدل AIDA - نسیم کشمیری; علیرضا الهی; حسین اکبری یزدی (Sport Sciences Research Institute, 2017)
دیرزمانی است که تبلیغات از اجزای درآمدهای بالقوۀ رویدادهای ورزشی محسوب می‌شود. ارزیابی اثربخشی تبلیغات، سرمایه‌گذاران، حامیان مالی و سایر شرکت‌هایی که از طریق ورزش اقدام به تبلیغ کرده‌اند را در ارائۀ تبلیغاتی تأثیرگذارتر یاری کرده و بر افزایش سهم فروش آن‌ها مؤثر بوده است. دراین‌راستا، هدف از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی تبلیغات از طریق ورزش شرکت ایرانسل در لیگ حرفه‌ای فوتبال ایران بود. ابزار مورد‌استفاده در این پژوهش، پرسش‌نامۀ پژوهشگرساختۀ اثربخشی تبلیغات از طریق ورزش بود که روایی محتوایی و سازۀ آن در پژوهشی جداگانه تأیید گردید. داده‌های به‌دست‌آمده با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی شامل آزمون دوجمله‌ای و مدل‌سازی معادلات ساختاری در نرم‌افزارهای اس پی اس اس و پی ال اس مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت. یافته‌ها نشان می‌دهد که تبلیغات از طریق ورزش شرکت ایرانسل در لیگ برتر فوتبال دارای اثربخشی لازم نبوده است. در ارتباط با نگرش به تبلیغات نیز مشخص شد که نگرش مثبتی در‌مورد تبلیغات میان تماشاگران وجود دارد. براساس نتایج به‌دست‌آمده پیشنهاد می‌شود که شرکت ایرانسل با تکیه بر نگرش مثبتی که در ارتباط با تبلیغات از طریق ورزش وجود دارد، نسبت به بهبود ویژگی‌ها و شیوه‌های اجرای تبلیغات اقدام به بازنگری نموده و از فضای فراهم‌شده در میادین ورزشی جهت پیشبرد اهداف بازاریابی خود، بهتر و مناسب‌تر بهره گیرد.