بررسی نتایج عمل تعلیق گردن مثانه با فاسیا در بیماران مبتلا به بی اختیاری استرسی ادرار - ناهید مستقل; سهیلا پیرو; شادی محمدی; آذر زمانی (Mashhad University of Medical Sciences, 2009)
مقدمه: بی اختیاری ادراری از علائم بسیار شایعی است که بر کیفیت زندگی میلیونها نفر در جهان تاثیری نامطلوب دارد. تعلیق گردن مثانه با نواری ازفاسیا (PFS) به عنوان یک روش جراحی موثر در درمان بی اختیاری استرسی ادرار بکار می رود. هدف از این مطالعه بررسی و تعیین میزان بهبودی کامل ، بهبود نسبی و شکست عمل جراحی تعلیق گردن مثانه با نواری از فاسیا در بیماران طی 3 سال می باشد. روش کار: در این مطالعه مقطعی- توصیفی تحلیلی پرونده 30 بیمار مبتلا به بی اختیاری استرسی ادراری که تحت عمل تعلیق گردن مثانه با نواری از فاسیا قرار گرفتند، نتایج عمل جراحی بررسی و اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزار SPSS نسخه 11 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج : متوسط سن بیماران 43/9 ± 8/4 سال بود که 53/3% آنان مبتلا به بی اختیاری مختلط ادراری و 46/7% آنان مبتلا به بی اختیاری استرسی خالص ادراری بودند. مدت زمان پیگیری22/3 ±9 /4 ماه بود. 73/3% بهبودی کامل یافته، 13/3% بهبودی نسبی داشته و در 13/3% عمل با شکست مواجه شد. میزان بهبودی کامل در بی اختیاری استرسی خالص ادراری 100% بود در حالیکه در نوع بی اختیاری مختلط ادراری 50% بود (P=0/008). همچنین میزان بهبودی کامل با مدت زمان وجود علائم، تعداد زایمان طبیعی، ترکیب اعمال جراحی انجام شده و سن ارتباط معنی دار نداشت (P>0/05)، اما اختلالات لگنی همراه (سیستوسل و رکتوسل) با میزان بهبودی کامل ارتباط معنی داری داشت (P=0/04).از بیماران 3ا/83% بارضایت کامل، 6/7% رضایت نسبی و 10% عدم رضایت داشتند. عوارض کوتاه مدت در 33/3% و عوارض دراز مدت در 26/7% دیده شد. شایعترین عارضه زود هنگام، خونریزی واژینال و شایعترین عارضه تاخیری عود علائم بود. نتیجه گیری : تعلیق گردن مثانه با نواری از فاسیا روش موثر با حداقل عوارض و نتایج پایدار در بیماران مبتلا به بی اختیاری استرسی ادراری به ویژه درنوع بی اختیاری استرسی خالص ادراری می باشد.