POSTMODERNITATEA ÎN EDUCAŢIE - USM ADMIN (Moldova State University, 2015)
În articol este abordată problema postmodernităţii în educaţie în contextul priorităţii laturii umane a educaţiei, lan- sării paradigmei curriculumului, promovării interdisciplinarităţii şi transdisciplinarităţii, redimensionării finalităţilor educaţiei, având competenţe ca un nou cadru de referinţă. Totodată, sunt analizate şi alte caracteristici ale postmodernităţii în educaţie din perspective filosofică, psihologică şi pedagogică. Cuvinte-cheie: modernitate, postmodernitate, paradigmă, paradigma curriculumului, inter- şi transdisciplinaritate, globalizare, umanizare, competenţe, centrare pe elev/student.