بررسی رابطه ی باورهای مذهبی و شادکامی با موفقیت تحصیلی در دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز - مهدی سیاح برگرد; آیه کیانی; علیرضا اولی پور; سید عابدین حسینی آهنگری; احمد حیدری (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2016)
امروزه برخلاف چندین دهه ی قبل که آدمی را موجودی سه بعدی متشکل از زیست، روان و اجتماع می دانستند، بعد چهارمی هم بدان افزوده اند و آن بعد، بعد معنوی است. دین و مذهب در زندگی تمامی افراد جامعه به خصوص دانشجویان تاثیرگذار است. با توجه به اینکه میزان پیشرفت و افت تحصیلی یکی از معیارهای کارایی نظام آموزشی است، کشف متغیرهای تاثیرگذار بر عملکرد تحصیلی، به شناخت بهتر و پیش بینی متغیرهای موثر در نظام آموزشی می انجامد. بسیاری از تحقیقات نشان می دهد که شادکامی و دین باوری باعث بهبود عملکرد تحصیلی می شوند. مطالعه ی حاضر به روش اپیدمیولوژیک تحلیلی در سال1392 در بین 200 دانشجوی پزشکی ورودی سال های 1386 تا مهرماه 1391 دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز انجام شده است. در این مطالعه از 2 پرسشنامه ی جهت گیری مذهبی و شادکامی آکسفورد و میانگین معدل دو نیم سال گذشته ی دانشجویان استفاده شد و اطلاعات حاصل از آن ها با نرم افزار SPSS آنالیز شد و برای ارتباط سنجی بین متغیرها از ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید. یافته ها نشان داد که روی آوردن به مذهب و موفقیت تحصیلی در دخترها بیشتر از پسرها است. بین شادکامی و باورهای مذهبی در مردان و زنان و بین موفقیت تحصیلی و باورهای مذهبی در زنان ارتباط مثبت معناداری دیده شد. با توجه به یافته های فوق می توان با تقویت باورهای مذهبی دانشجویان پزشکی به ویژه خانم ها به پیشرفت تحصیلی آن ها کمک کرد و با روی آوردن بیشتر دانشجویان به مذهب از آنان افرادی شادتر ساخت.