Työterveyshuollon tulevaisuuden skenaariot TYÖKE-hankkeessa - Tarja Meristö; Jukka Laitinen (Finnish Social and Health Informatics Association, 2018)
TYÖKE -hankkeen tavoitteena on varmistaa työterveyshuollon toiminnallinen integraatio muuhun sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto sekä toteuttajat. Työterveyslaitos toimii hankkeen päätoteuttajana ja kumppanit ovat Helsingin yliopisto, Itä-Suomen yliopisto ja Keski-Suomen Sairaanhoitopiiri. Laurean FuturesLab CoFi rakentaa hankkeessa vaihtoehtoisia skenaarioita 20 vuoden päähän tukemaan sote-uudistustyötä. Muutosvoimina ovat työelämän uudet vaatimukset, jotka asettavat muutosvaateita myös työterveyshuollolle sekä rakenteellisesti että toiminnallisesti. Digitalisaatio, robotiikka ja globalisaatio muuttavat työelämää työterveyshuollon toimijoiden ja sen asiakkaiden keskuudessa.