گزارش یک مورد آنژیومیوفیبروبلاستوم واژن در یک بیمار 36 ساله - فاطمه همائی; فاطمه توسلی; سعادت میرصدرائی; نوریه شریفی; سودابه شهید ثالث; پروانه دهقان (Mashhad University of Medical Sciences, 2014)
مقدمه: آنژیومیوفیبروبلاستوم، یک تومور نادر خوش خیم است که تظاهراتی مشابه آنژیومیکسوم از خود نشان می‌دهد. این تومور، یک تومور بافت نرم است که غالباً در ناحیه ولو زنان پره منوپوز رخ می‌دهد. اکثر بیماران با توده ولو مراجعه می کنند که اغلب تشخیص بالینی کیست بارتولن داده می‌شود و تشخیص افتراقی آن از آنژیومیکسوم مهاجم و میکسوفیبروسارکوم اهمیت دارد. مطالعه حاضر با هدف گزارش یک مورد نادر آنژیومیوفیبروبلاستوم واژن در خانمی 36 ساله انجام شد. گزارش مورد: بیمار خانمی 36 ساله بود که در سال 1384 (8 سال قبل) به دلیل احساس توده در ناحیه واژن به درمانگاه انکولوژی زنان مراجعه کرده بود. طبق اظهارات بیمار رشد توده مذکور کند و بطئی بوده و به علت فقدان مشکل خاص پیگیری نکرده، اما طی 2 سال اخیر، توده کمی بزرگتر شده و به دلیل ایجاد اشکال در هنگام مقاربت، بیمار مراجعه کرده بود. در معاینه اولیه، توده های کروی شکل و منشأ گرفته از قسمت تحتانی واژن در سمت چپ با برجستگی بیشتر در ناحیه فورشت، قابل دید و لمس بود. حذف ساده تومور انجام شد. ماکروسکوپی ضایعه، نشانگر یک قطعه بافت کروی شکل، دارای بافت مخاطی، در برش توپر به رنگ کرم و با قوام نرم بود. گزارش میکروسکوپی مؤید آنژیومیوفیبروبلاستوم بود. پس از حذف ساده تومور، طی 84 ماه پیگیری (7 سال) تاکنون عود موضعی یا سیستمیکی مشاهده نشده است. نتیجه‌گیری: آنژیومیوفیبروبلاستوم در خارج از ولو و در سنین کمتر از میانسالی هم می تواند رخ دهد و حذف ساده تومور درمان علاج بخش آن می باشد.