Funcțiile biologice ale factorului de necroză tumorală alfa - Svetlana Chişlaru (Academy of Sciences of Moldova, 2019)
Factorul de necroză tumorală alfa, citochină cu acţiune proinflamatorie pronunțată, prezintă numeroase funcţii în organism. Prin inducerea apoptozei celulelor morfologic modificate (neoplazice, infectate cu viruși sau paraziți), factorul de necroză tumorală alfa are un rol important în protecția organismului uman împotriva infecției şi a neoplaziilor. Cu toate acestea, actualmente încă nu este cunoscută integral funcția acestei citochine în organism.