La retroacció correctiva oral amb estudiants adults poc escolaritzats - Maria Teresa Sans Bertran; Marilisa Birello (Universitat Autònoma de Barcelona, 2021)
En els últims anys, el feedback correctiu ha despertat molt interès i s'han dut a terme un nombre considerable de recerques en aquest àmbit, especialment en la didàctica de l'anglès com a  llengua segona o estrangera. El present article se centra en el feedback correctiu oral que el docent proporciona a l'alumne quan produeix un enunciat que conté un error en un context d'ensenyament del català com a llengua addicional amb alumnes poc escolaritzats d'un centre educatiu en seu penitenciària. Per a dur a terme l'estudi, s'han enregistrat 5 classes, que han estat transcrites i codificades per a l'anàlisi seguint la classificació de Fu i Nassaji (2016). Els resultats mostren que hi ha un alt nombre d'errors de pronunciació i lèxics, a banda d'un ús freqüent del castellà (llengua comuna) quan s'esperaria que l'alumne utilitzi el català. Pel que fa a les estratègies de feedback correctiu oral, les més freqüents són les reformulacions i les traduccions. Les incitacions són menys freqüents però destaquen les peticions d'aclariment i les elicitacions. El alumnes perceben el feedback correctiu oral proporcionat en la majoria dels casos. i en un terç de les ocasions porten a reparació.