ارزیابی کیفیت عملکرد گروه های آموزشی دوره ی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی دزفول بر اساس الگوی تعالی بنیادی مدیریت کیفیت اروپایی (EFQM) در سال 1392 - فرانک امیدیان; مرتضی امیدیان; مهناز صفری (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2015)
هدف اصلی این پژوهش ارزیابی کیفیت عملکرد گروه های آموزشی دوره ی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول بر اساس الگوی تعالی بنیادی مدیریت کیفیت اروپایی ((EFQM در سال تحصیلی 1392 می باشد. پژوهش حاضر، پژوهش توصیفی و از نظر هدف، کاربردی است. ابزار گردآوری داده های پژوهش دو پرسش نامه ی استاندارد شده بر اساس الگوی تعالی سازمانی است. این پرسش نامه ها بین تعداد 59 نفر از مدیران گروه ها و اساتید به صورت سرشماری توزیع شدند، هم چنین تعداد 300 نفر از دانشجویان نیز به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. ضریب پایایی پرسش نامه ی اساتید و دانشجویان به ترتیب 932/0 و 73/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی، آزمون تی تک گروهی استفاده شد. میانگین امتیاز ارزیابی کیفیت عملکرد گروه های آموزشی مورد مطالعه، در معیار رهبری، 20/77 امتیاز از 100؛ معیار استراتژی،20/65 امتیاز از 100، معیار کارکنان، 20/70 امتیاز از 100؛ معیار شراکت ها و منابع، 20/57 امتیاز از 100؛ معیار فرایندها، 20/59 امتیاز از 100؛ معیار نتایج مشتری،30/78 امتیاز از 150؛ معیار نتایج کارکنان، 59 امتیاز از 100؛ معیار نتایج جامعه، 40/58 امتیاز از 100 و معیار نتایج کلیدی عملکرد، 100 امتیاز از 150 امتیاز بود. این گروه ها در معیار رهبری بالاترین امتیاز 20/77 و در معیار نتایج مشتری پایین ترین امتیاز 18/52 را کسب کرده اند. کسب 624 از 1000 امتیاز نشان دهنده ی این است که دانشکده در وضعیت متوسطی قرار دارد. کسب امتیاز 329 از عامل توانمندسازها و 295 از عامل نتایج، گویای آنست که در رابطه با توانمندسازها فعالیت زیادی صورت گرفته است، اما نتایج حاصله کمتر از حد انتظار شده است. بین میزان امتیاز وضعیت موجود و وضعیت مطلوب معیارها در گروه های آموزشی مورد نظر بر اساس مدل تعالی سازمانی، تفاوت معناداری وجود دارد.