Разлике у ставовима према интернету и друштвеним мрежама васпитача и родитеља предшколске деце - Jelena Mićević Karanović; Tanja Brkljač; Srbislava Pavlov; Angela Mesaroš Živkov (Pedagogical society of the Republic of Srpska, 2021)
Основни циљ истраживања био је утврдити значајност разлика у коришћењу као и у ставовима према интернету и друштвеним мрежама код васпитача и родитеља деце предшколског узраста. Основни метод је неексперименталан - анкетно истраживање на узорку. Укупан узорак је чинило 228 испитаника од којих је 112 васпитача и 116 родитеља. Узорак родитеља и васпитача је намеран и пригодан, што одговара експлоративној природи овог истраживања. Примењени инструмент је модификована и скраћена верзија упитника конструисаног у сврхе ширег истраживачког пројекта под називом Протективни фактори и ресурси родитеља и васпитача у суочавању деце предшколског узраста са ризичним утицајима дигиталних медија на дечји психофизички развој. Добијени резултати истраживања показују да не постоје статистички значајне разлике у коришћењу као ни у ставовима васпитача и родитеља деце предшколског узраста према интернету и друштвеним мрежама.