بررسی اثربخشی زوج درمانی هیجان مدار(EFT ) بر افزایش سازگاری زناشویی و ارتقای سلامت جسمی و روانشناختی زوجین نابارور - مریم نجفی; علی اکبر سلیمانی; خدابخش احمدی; نصیرالدین جاویدی; الناز حسینی کامکار; فاطمه پیرجاوید (Mashhad University of Medical Sciences, 2015)
مقدمه: هدف پژوهش حاضر ، تعیین اثربخشی زوج درمانی هیجان مدار(EFT ) برافزایش سازگاری و ارتقای سلامت جسمی و روانشناختی زوجین نابارور بود . روش کار: طرح پژوهش ، از نوع نیمه آزمایشی، با پیش آزمون ، پس آزمون بود .به این منظور ، تعداد 60 زوج (120 نفر) نابارور شهر کرمانشاه به صورت نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند و به طور تصادفی 30 زوج (60 نفر) در دو گروه آزمایش و گواه جای گرفتند . ابتدا زوجین به پرسش نامه های سازگاری زناشویی و کیفیت زندگی پاسخ دادند  سپس افراد گروه آزمایش به مدت 10 جلسه تحت آموزش زوج درمانی هیجان مدارEFT قرار گرفتند . یافته ها: بر اساس مقایسه پیش آزمون و پس آزمون دوگروه ، یافته ها نشان داد که آموزش زوج درمانی هیجان مدار تاثیر معناداری بر افزایش سازگاری زناشویی (رضایت، همبستگی، توافق و ابراز محبت) و کیفیت زندگی (سلامت جسمانی، سلامت روانشناختی) دارد. نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که زوج درمانی هیجان مدار در افزایش رضایت، همبستگی، توافق و ابراز محبت زوجین تاثیر معناداری دارد. همچنین این رویکرد درمانی در زمینه افزایش سلامت جسمانی، سلامت روانشناختی زوجین نابارور نیز موثر بود.