REMİNERALİZASYON AJANLARINDA GÜNCEL YAKLAŞIMLAR - Nese Akal; Seren Ustaoğlu (Selcuk University Press, 2023)
ÖZ Minimal invaziv diş hekimliğinin bir ilkesi olarak başlangıç mine çürük lezyonlarını remineralize etmek için klinik olarak çürük önleme stratejilerine olan ihtiyaç çok belirgindir. Florür içeren materyallerle yapılan remineralizasyon uygulamaları, mevcut çürük yönetimi felsefelerinin temel taşı iken; başlangıç lezyonlarının daha derin remineralizasyonunu teşvik ettiğini, yüksek florür içerikli ürünlerle ilişkili potansiyel riskleri azalttığını ve ömür boyu çürük kontrolünü kolaylaştırdığını iddia eden bir dizi yeni remineralizasyon stratejileri geliştirilmektedir. Bu sistemler, genel olarak florürün etkinliğinin artmasını teşvik ederek çürük lezyonlarını onaran biyomimetik mine rejenerasyon teknolojileri ve yaklaşımları olarak kategorize edilebilir.