طراحی و تولید نرم‌افزار آموزشی مهارت‌های بالینی ویژة دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی به شیوة چندرسانه‌ای - داریوش رخ افروز; ندا صیادی; اشرف السادات حکیم; طاهره طلایی; علیرضا اولی پور (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2011)
یکی از وسایل کمک آموزشی که در آموزش می‌توان مورد استفاده قرارداد ویدیو است. امروزه استفاده از وسایل آموزشی چندرسانه‌ای نقش مهمی در یادگیری ایفا می‌کند. پژوهش حاضر با هدف ارزشیابی میزان یادگیری دانشجویان در آشنایی با مهارت‌های بالینی از طریق تدریس به روش پرسش و پاسخ و توضیحی، و آموزش از طریق فیلم ویدیویی طراحی گردید. در این مطالعه 100 دانشجو در رشته‌های پرستاری (80 نفر) و فوریت‌های پزشکی (20 نفر) به مدت یک نیمسال تحصیلی تحت آموزش با روش پرسش و پاسخ و توضیحی به همراه فیلم ویدیویی قرار گرفتند. سپس میزان رضایت دانشجویان با استفاده از پرسش‌نامه، و میزان یادگیری به کمک ارزشیابی تحصیلی در پایان ترم بررسی شد. داده‌های جمع‌آوری‌شده نشان داد که میزان رضایت از این روش آموزشی در بین دانشجویان 80% و پیشرفت یادگیری40 % بود. همچنین دانشجویان در این روش، مفاهیم درسی را به صورت معنادار آموخته بودند (01/0 = P) و کارایی بهتری در انجام مهارت داشتند. می‌توان از آموزش چندرسانه‌ای به همراه دیگر روش‌های تدریس برای بهبود روند آموزش و افزایش میزان رضایت در بین یادگیرندگان از طریق یادگیری معنی دار بهره جست، و به این شیوه کارآیی دانشجویان را در انجام این مهارت‌های بالینی مهم افزایش داد.