نقش باورهای امید و کمال‌گرایی در پیش‌بینی انگیزۀ ورزشی دانشجویان - صادق نصری; سحر یوسفی (Sport Sciences Research Institute, 2020)
هدف پژوهش حاضر شناسایی نقش کمال‌گرایی و امید در پیش‌بینی انگیزۀ ورزشی در دانشجویان بود. روش پژوهش توصیفی-همبستگی بود. جامعۀ آماری دانشجویان دانشگاه شهید رجایی و نمونۀ آماری 282 نفر (132 زن و 150 مرد) بود که به روش نمونهگیری طبقهای تصادفی انتخاب شدند. برای سنجش متغیرها از پرسش‌نامههای چند بعدی کمال‌گرایی تهران، امیدواری و انگیزۀ مشارکت ورزشیاستفاده شد. فرضیهها با استفاده از رگرسیون چند متغیری آزمون شدند. نتایج نشان داد بین کمال‌گرایی و امید با انگیزۀ ورزشی رابطۀ مثبت وجود دارد. از بین متغیرهای کمال‌گرایی و امید، تنها کمال‌گرایی قادر است 6 درصد از واریانس انگیزۀ ورزشی را تبیین نماید. از بین مؤلفههای کمال‌گرایی، کمال‌گرایی خویشتنمدار توانسته است 8 درصد واریانس را توضیح دهد. همچنین مؤلفه تفکر عاملی امید میتواند 3 درصد تغییرات انگیزۀ ورزشی را تبیین نماید. نتایج می‌تواند در پیش‌بینی انگیزۀ ورزشی در دانشجویان استفاده شود.