Pneumonita de hipersensibilitate - între dovezi și incertitudini. - Diana Calaraş (Academy of Sciences of Moldova, 2019)
Încă relativ recent, pneumonita de hipersesibilitate (PH) era considerată o pneumopatie interstițială difuză (PID) rară, însă în ultimii ani,grație tehnicilor imagistice, ponderea acestei nozologii este în creștere. Datorită discordanțelor în definiție și în criterii diagnostice,PH rămâne o provocare în plan diagnostic și de conduită. În această revistă de literatură sunt sumarizate rezultatele studiilor existente precum și opiniile experților în domeniu.