The Effect of Educational Intervention on The Patient'S Willingness to Carry Out The Immunochemical Faecal Occult Blood Test for Colorectal Cancer / Vpliv Izobraževalnega Ukrepa Na Pacientovo Pripravljenost Za Izvedbo Imunokemičnega Testa Za Določanje Okultne Krvi V Blatu Za Raka Debelega Črevesa In Danke - Tsvetanova Dimova Rositsa; Dimitrova Dimitrova Donka; Gencheva Stoyanova Rumiana; Angelova Levterova Boriana; Georgiev Atanasov Nikolay; Spiridonova Assenova Radost (Sciendo, 2015)
Uvod. Sedaj obstajajo prepričljivi dokazi, da presejanje za raka debelega črevesa in danke lahko bistveno zniža stopnjo smrtnosti. Presejalni testi za raka debelega črevesa in danke se v Bolgariji ne izvajajo sistematično.