Hvilken nytte har hjemmeboende med hjelpebehov av velferdsteknologi? - Jørn Isaksen; Kaia B. Paulsen; Jim Skarli; Randi Stokke; Line Melby (Scandinavian University Press (Universitetsforlaget), 2017)
Hensikten med studien var å undersøke hvilke erfaringer utprøving av velferdsteknologi kan gi hjemmeboende brukere av omsorgstjenester. Studien ble gjennomført i to kommuner i Oppland som deltok i Det nasjonale velferdsteknologiprogrammet (DNV) med fellesprosjektet «Trygg Hjemme». Kommunene har prøvd ut ulike velferdsteknologiske løsninger for eldre og mennesker med funksjonsnedsettelse som bor hjemme. Semi-strukturerte intervjuer med brukere er gjennomført, og resultatene viser at de fleste deltakerne var fornøyde med teknologien, fikk økt mobilitet, følte seg tryggere og mer selvstendige. Nøkkelord Velferdsteknologi, kommune, eldre, psykisk utviklingshemming, omsorgstjeneste