Vývoj fyzikálního kurikula: ne až tak rychle! - Jon Ogborn (Karolinum Press, 2013)
Článek zvažuje některé dobře známé problémy v oblasti učení se fyzice ve světle současných studií týkajících se způsobu, jak lidé reagují na problémy, zejména pokud jde o rozlišení "rychlého" a "pomalého" myšlení. Dospívá k závěru, že záleží na volbě situace, v níž učíme "rychlé" myšlení. To vede ke kritice současných úvah o "Badatelsky orientované výuce přírodovědných předmětů". Článek uzavírá diskuse o problémech a příležitostech, které dnes stojí před vývojem fyzikálního kurikula.