عوامل پیاده‌سازی رایانش ‌ابری در سازمان‌های‌ ورزشی - مژگان خدامرادپور; مظفر یکتایار; میلاد شکیبا; کیهان خامفروش (Sport Sciences Research Institute, 2018)
با گسترش روزافزون رایانه و وابستگی بشر به دنیای دیجیتال، پژوهشگران همواره به‌دنبال راهی برای سرعت‌بخشیدن و ارتقای خدمات به مشتریان خود بوده‌اند که امروزه پردازش ابری این امر را محقق کرده است. باوجود این مزایا پذیرش و مهاجرت به فضای‌ ابری به‌کندی صورت می‌گیرد. علاوه‌بر مشکلات ساختاری، آگاهی‌نداشتن از عوامل مؤثر در پذیرش محاسبات ابری در سازمان‌های ورزشی و ارائه‌نشدن چهارچوب جامعی از این عوامل نیز می‌توانند درکندشدن این روند نقش بسزایی داشته باشند؛ بنابراین، برای رفع این خلأ پژوهشی، مطالعة حاضر با هدف شناسایی عوامل مؤثر در پیاده‌سازی رایانش‌ ابری در سازمان‌های‌ ورزشی براساس یک مدل ترکیبی چهاربعدی صورت گرفت. تعداد60 نفر از کارشناسان و مدیران اداره‌های ورزش‌وجوانان استان کردستان به روش نمونه‌گیری هدفمند در این پژوهش شرکت کردند. ابزار پژوهش پرسش‌نامه‌ایکه برگرفته از پرسش‌نامة سرکلزایی جوان (1395) بود، طراحی و تدوین شد. روایی صوری پرسشنامه به تأیید متخصصان فناوری اطلاعات و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه در حوزة ورزش و کامپیوتر رسید. همچنین، نرخ ناسازگاری پرسش‌نامه معادل با 0256/0 محاسبه شد. شاخص‌های اجرایی‌شدن رایانش‌ابری با استفاده از تکنیک سلسله‌مراتبی چانگ، به‌ترتیب عوامل فنآورانه، انسانی، محیطی و سازمانی اولویت‌بندی شدند. نتایج این مطالعه می‌تواند دیدگاه جامعی از عوامل موثر در پذیرش این فناوری را به مدیران ارائه دهد تا برای مدیریت مؤثر هر عامل، در سازمان‌های خود برنامه‌ریزی کنند.