تحلیل و کاربست عوامل مؤثر در توانمندی‌های تحقیق و توسعه در پژوهشگاه علوم ورزشی - مصطفی افشاری; حمید میرصفیان; محسن اسمعیلی; علی وفایی مقدم (Sport Sciences Research Institute, 2020)
افزایش رقابت و انگیزة بقا، بسیاری از سازمان‌ها را بر آن داشته است که فعالیت‌های خود را بر ارائة خدمات اساسی و توانمند‌ی‌های محوری متمرکز کنند که این امر مستلزم سرمایه‌گذاری در پژوهش‌ها و ایجاد نوآوری‌ها است؛ ازاین‌رو، پژوهش حاضر با هدف تحلیل عوامل مؤثر در توانمندی‌های تحقیق و توسعه در پژوهشگاه علوم ورزشی تدوین شده است. روش پژوهش آمیخته بود و به‌صورت میدانی انجام شد. نمونههای این پژوهش رئیس‌ها، معاون‌ها، اعضای هیئت‌علمی و کارشناسان پژوهشگاه علوم ورزشی بودند. برای گردآوری اطلاعات از پرسش‌‌نامههای پژوهشگرساخته استفاده شد که روایی و پایایی آن به تأیید رسید. تحلیل داده‌ها در نرم‌افزار اس.پی.اس.اس. نسخة 24 و تحلیل عاملی تأییدی در نرم‌افزار آموس انجام شدند. نتایج نشان داد که از دید نمونه‌های پژوهش متغیرهای عوامل انسانی، فناورانه، مدیریتی، تجاری کردن، راهبردی و مالی دارای درجة اهمیت بودند و اولویت در هر بخش براین‌اساس بود: مدیریت دانش در عوامل راهبردی، روحیة خلاقیت و نوآوری در عوامل انسانی، توانایی انتقال و انتشار فناوری در عوامل فناورانه و افزایش انگیزش افراد فنی در عوامل مدیریتی. در دو عامل مالی و تجاری‌کردن، اختلاف معناداری بین مؤلفه‌ها وجود نداشت. برمبنای نتایج به‌دست‌آمده و لزوم اهمیت تأسیس این واحد در این نهاد علمی، بدیهی است که درراستای تحقق اهداف کلان پژوهشگاه، تأسیس این واحد ضروری به‌نظر می‌رسد.