بررسی دلایل استفاده از گیاهان دارویی در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی تبریز 1392 - سحر آذری; سمیه نقی زاده; شهلا همت زاده; ام البنین عباس نژاد (Mashhad University of Medical Sciences, 2015)
مقدمه: بر اساس بیانیه سازمان جهانی بهداشت، حدود 80-70% افراد در مراقبت های اولیه خود از گیاهان دارویی استفاده می کنند. مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی و نوع گیاهان دارویی به کار برده شده در زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی تبریز انجام شد. روش کار: این مطالعه توصیفی- مقطعی در 6 ماهه دوم سال 1392 بر روی 318 زن بارداری که جهت انجام مراقبت های بارداری به مراکز بهداشتی مراجعه کرده بودند، انجام شد. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری  SPSS(نسخه 21) و آمار توصیفی و آزمون کای دو انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنادار در نظر گرفته شد. یافته ها: نتایج نشان داد که 100 نفر (4/31%) از زنان باردار در طول بارداری از گیاهان دارویی استفاده کرده بودند. شایع ترین دلیل استفاده از گیاهان دارویی، سرماخوردگی (36%) در طول بارداری ذکر شده بود. نتیجه گیری: اکثریت زنان باردار مورد مطالعه از گیاهان دارویی استفاده می‌کردند و شایع ترین دلیل استفاده از آن‌ها، سرماخوردگی در طول بارداری بود.