Світоглядні основи моделювання громадянської освіти у шкільництві США - Наталія Лавриченко (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
Статтю присвячено аналізу моделей громадянської освіти школярів, що практикувались у США на певних етапах суспільного розвитку. Розглянуті моделі схарактеризовано з точки зору їх ідеологічної зумовленості, світоглядної орієнтації та функціонального призначення. Визначено головні чинники і тенденції розвитку громадянської освіти учнівської молоді у США. Статья посвящена анализу моделей гражданского образования школьников, которые практиковались в США на определенных этапах общественного развития. Рассмотренные модели охарактеризованы с точки зрения их идеологической обусловленности, мировоззренческой ориентации и функционального назначения. Определены главенствующие факторы и тенденции развития гражданского образования учащейся молодежи в США. The author of the article analyses citizenship education models practiced in the US in different social development periods. The above mentioned models have been characterized taking into account their world-view idea and functions. The principal factors and tendencies of citizenship education development in the US have been defined.