ІДЕЇ ПРАВОВОГО ВИХОВАННЯ У ФІЛОСОФСЬКО-ПЕДАГОГІЧНИХ СИСТЕМАХ - Liudmyla Matsuk (Vasyl Stefanyk Precarpathian National University, 2017)
У статті проаналізовано ідеї правового виховання у філософсько-педагогічних системах. Актуальними вважаємо насамперед ті знахідки вчених, у яких гармонійно поєднані надбання попередників у царині духовності і моралі та сучасне бачення перспектив розвитку особистості в Українській державі відповідно до рівня сучасної свідомої людини, з опертям на вселюдські демократичні цінності і конституційноправове забезпечення їх розвитку. Ключові слова: правове виховання, філософсько-педагогічні системи, педагогічна концепція, гуманістичні ідеї.