Соціокультурний компонент професійної мовленнєвої компетентності майбутніх фахівців туристичного профілю - Наталія Дмитрівна Скибун (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2019)
кибун Н. Д. Соціокультурний компонент професійної мовленнєвої компетентності майбутніх фахівців туристичного профілю. У статті з'ясовано та обґрунтовано зміст соціокультурного компонента професійної мовленнєвої компетентності майбутніх фахівців туристичного профілю. Уточнено поняття «соціокультурна компетентність майбутніх фахівців туристичного профілю», що містить знання студентів про теорію мовних одиниць, у тому числі з національно-культурним компонентом, семантики мовних одиниць і вміння використовувати їх відповідно до соціально-мовленнєвої ситуації. Визначено засоби формування соціокультурної компетентності майбутніх фахівців туристичного профілю: є активне використання в освітньому процесі технічних засобів навчання, наочності, текстів. Доповнено критерії відбору текстового дидактичного матеріалу в мовній підготовці майбутніх фахівців туристичного профілю. Обґрунтовано доцільність забезпечення міждисциплінарного зв'язку українська мова - іноземна мова, що актуалізує поняття «міжкультурна компетентність майбутніх фахівців туристичного профілю».