Biologia moleculară şi genomica - baza sănătăţii şi viitorul medicinei de precizie - Ion Mereuţă (Academy of Sciences of Moldova, 2021)
Strategia contemporană a medicinei mondiale este nu numai medicina personalizată bazată pe dovezi, pe profilul bolnavului, dar pe genotip, fenotip, tipul de metabolism și a factorilor de mediu. Vom putea vorbi că medicina de precizie va fi medicina viitorului. Vom avea posibil și știința - nanogenomica medicală. Asta va fi reforma de tratament a medicinei umane