İskeletsel Sınıf II Olan Hastanın RME-Twinblok Apareyi ile Tedavisi: Olgu Sunumu - Zeliha Müge Baka (Selçuk University, 2023)
İskeletsel Sınıf II maloklüzyonlar, sıklıkla maksiller prognati, mandibuler retrognati veya ikisinin kombinasyonu ile karakterizedir. Pubertal atılımın başlangıcında üst çene darlığının eşlik ettiği Sınıf II divizyon 1 maloklüzyonu olan çocuklarda hızlı üst çene genişletmesi sonrası fonksiyonel apareyler sıklıkla uygulanır. Bu vaka raporunda amaç, iskeletsel Sınıf II maloklüzyona sahip bir hastanın rapid maksiller ekspansiyon (RME) ve twinblok apareyi ile tedavisini sunmaktır. Kronolojik yaşı 11 yıl 8 ay olan kadın hasta üst dişlerinin ileride, alt çenesinin geride olması şikayetiyle kliniğimize başvurmuştur. Hastanın tedavisinde RME'li twinblok apareyi uygulanmıştır. Twinblok apareyi ile fonksiyonel tedavi 12 ay sürmüştür. Daha sonra sabit ortodontik tedavisine geçilmiştir. Toplam tedavi süresi 2 yıl 3 aydır. Tedavi sonunda ideal Angle Sınıf I kapanış elde edilmiştir. Hastanın profilinde çarpıcı bir iyileşme gözlenmiş, ideal dudak kapanışı sağlanmıştır.