Per què a l'estiu fa calor? - Virgina Larraz Rada; Florenci Pla Altisent (Universitat Autònoma de Barcelona, 2017)
El projecte es basa en la resolució d'una gran pregunta enigma: Per què a l'estiu fa calor?, que en principi sembla molt òbvia, però que no ho és tant. La recerca de la solució portarà a desmuntar creences socialment acceptades que no tenen la credibilitat de la ciència. El mètode de treball ha buscat involucrar els estudiants en pràctiques científiques. A partir d'una sèrie d'hipòtesis recollides mitjançant una enquesta, es duen a terme una sèrie d'experiments que han aportat dades objectives, les quals han permès arribar a unes conclusions que donen resposta a la pregunta plantejada.