اثر فرهنگ سازمانی بر اخلاق حرفه‌ای و عملکرد شغلی اعضای هیئت علمی تربیت بدنی و علوم ورزشی - مهدی سلیمی; محبوبه خداپرست (Sport Sciences Research Institute, 2017)
هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر فرهنگ سازمانی بر اخلاق حرفه‌ای و عملکرد شغلی اعضای هیئت علمی رشتة تربیت بدنی و علوم ورزشی بود. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی، به لحاظ نحوة جمع‌آوری داده‌ها، میدانی و به لحاظ نوع، علّی بود که مبنای آن بر اساس مدل‌سازی معادلات ساختاری در محیط لیزرل بنا شد. جامعة آماری را همة اعضای هیئت علمی کشور در رشتة تربیت بدنی و علوم ورزشی (709N=) تشکیل دادند که حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان برابر با 256 نفر در نظر گرفته شد. برای سنجش متغیر فرهنگ سازمانی از پرسش‌نامة استاندارد دنیسون (2000) شامل 12 مؤلفه و 60 سؤال، برای سنجش متغیر عملکرد شغلی از پرسش‌نامة استاندارد علیرضایی و همکاران (2013) شامل دو مؤلفه و 23 سؤال، و برای سنجش متغیر اخلاق حرفه‌ای از پرسش‌‏نامة استاندارد 16سؤالی کادوزیر و براون(2004) شامل هشت مؤلفه استفاده شد. روایی پرسش‌نامه‌ها را به لحاظ صوری و محتوایی، استادان مدیریت ورزشی تأیید کردند و آلفای کرونباخ معادل 0/85 برای پرسش‌نامة فرهنگ سازمانی، 0/81 برای پرسش‌نامة اخلاق حرفه‌ای و 0/80 برای پرسش‌نامة عملکرد شغلی، نشان از پایایی مطلوب ابزار تحقیق داشت. با توجه به مدل ساختاری ارائه‌شدة نهایی، فرهنگ سازمانی با ضریب 1/31 بر روی اخلاق حرفه‌ای و با ضریب 0/96 بر روی عملکرد شغلی به‌طور معنادار اثرگذار است. همچنین اخلاق حرفه‌ای با ضریب 0/87 به‌طور معنادار بر عملکرد شغلی اعضای هیئت علمی رشتة تربیت بدنی و علوم ورزشی اثرگذار است. بنابراین می‌توان با ارتقای متغیرهای فرهنگ سازمانی و اخلاق حرفه‌ای در اعضای هیئت علمیِ تربیت بدنی و علوم ورزشی، عملکرد شغلی آنها را بهبود بخشید.