Wykorzystywanie technologii IT w edukacji uczniów klas I-III w ocenie nauczycieli i rodziców - Karolina Wojtyna (The Bronislaw Markiewicz State Higher School of Technology and Economics in Jaroslaw, 2021)
Czy konieczność podjęcia nauczania zdalnego była dużym zaskoczeniem dla nauczycieli? Czy potrafili poradzić sobie z nowoczesną technologią i sprostać oczekiwaniom uczniów i całego społeczeństwa? Poszukując odpowiedzi na te podstawowe dzisiaj pytania przeprowadzono sondaż opinii wśród nauczycieli i rodziców uczniów z klas I-III szkoły podstawowej. Uzyskane wyniki potwierdzają, że mimo pewnych trudności napotykanych w trakcie realizacji zadań dydaktycznych, nauczyciele zdali trudny dla nich egzamin.