Вимоги до професійної готовності майбутніх учителів основ здоров'я в контексті статевого виховання підлітків - Ольга Віталіївна Нєчаєва (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Останнім часом серед сучасної молоді почастішали прояви статевої розпусти, випадки небажаних вагітностей, абортів, а також хвороб, що передаються статевим способом. Таке становище вимагає відповідної підготовки майбутніх учителів основ здоров'я в контексті статевого виховання підлітків. Завдання статті полягає у визначенні вимог до професійної готовності майбутніх учителів основ здоров'я до статевого виховання підлітків, зокрема психологічної та духовної. Значне місце в статті відведено розкриттю змісту психологічної готовності (через сформованість у студентів мотиваційного ставлення до майбутньої професійної діяльності у сфері статевого виховання учнів, наявність психологічної стійкості, а також спрямованість майбутніх учителів до постійного професійного самоудосконалення в зазначеному контексті) та духовної готовності, що являє собою сформованість у студентів необхідних професійно важливих якостей.