Migrace, integrace a česká škola - Andrea Preissová Krejčí; Jana Máčalová; Martina Cichá; Blanka Moravcová (Paidagogos - Society For Philosophy, Theory and Praxis of Education, 2016)
V naší studii se zaměřujeme na přijímání multikulturní ideologie ve vzdělávacím procesu na našich školách. Vycházíme z vlastního výzkumného šetření mezi učiteli a žáky základních a středních škol ve Zlínském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji uskutečněného od září 2014 do června 2015, jehož cílem bylo zmapovat postoje učitelů a žáků k vybraným národnostním a kulturním skupinám.