بررسی تکرارپذیری روش سونوگرافی برای ارزیابی ضخامت و زاویه pennation عضله ذوزنقه ای فوقانی در حالت استراحت و در حالت انقباض در بیماران خانم مبتلا به نقاط ماشه ای پنهان عضله ذوزنقه ای فوقانی - رحیمه فاضلی; صدیقه سادات نعیمی; علیرضا اکبرزاده باغبان (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2020)
مقدمه واهداف نقاط ماشه ای مایوفاشیال نقاط بسیارحساسیه ستندکه درباندل های سفت عضله اسکلتی قراردارندودرایجاددردومحدودیت حرکتی نقش داشته ودرنهایت سبب اختلالات عملکردی می شوند.نقاط ماشه ای مایوفاشیال به صورت کلینیکی به دو دسته فعال وپنهان تقسیم می شود.نقاط ماشه ای پنهان شایع ترازنوع فعال آن است.دربین عضلات بدن،عضله تراپزفوقانی پایین ترین آستانه دردفشاری دربرابرفشارآلگومتر،شایع ترین محل ایجادنقاط ماشه ای است که درآن نقاط ماشه ای توسعه می یابند و میتواند سندرم دردمایوفاشیال را درگردن وشانه ها ایجادکند. مواد و روش ها مطالعه حاضر روی ده زن مبتلابه نقطه ماشه ای پنهان عضله ذوزنقه ای فوقانی انجام گرفت.ضخامت و زاویه pennationعضله ذوزنقه ای فوقانی در حالت استراحت و ضخامت و زاویه pennationعضله ذوزنقه ای فوقانی در حالت انقباض بااستفاده از دستگاه سونوگرافی هوندا (2100ساخت کشور ژاپن- 7.5 مگاهرتزخطی) دروضعیت نشسته روی صندلی با تکیه گاه اندازه گیری شد .اندازه گیری ها دوبار در همان روزبه فاصله زمانی نیم ساعت تکرارشدند. از آزمونهای ICC ،SEM وMDCجهت اندازه گیری میزان تکرارپذیری درون ازمونگر و تخمین خطاهای اندازه گیری استفاده شد. یافته ها یافته های حاصل برای مقادیرMDCو ICC,SEM ،برای بررسی تکرارپذیری درون آزمونگر در اندازه گیری ضخامت و زاویه pennationعضله ذوزنقه ای فوقانی در حالت استراحت به ترتیب( ICC=0.962 ، SEM=1.43 ،MDC=3.97) و ( ICC=0.913 ، SEM=1.46 ، MDC=4.06) و ضخامت و زاویه pennation عضله ذوزنقه ای فوقانی در حالت انقباض به ترتیب (ICC=0.979 ، SEM=1.95 ، MDC=5.43) و ( ICC=0.870 ، SEM=1.46 ، MDC=4.06) بوده است. نتیجه گیری:اولتراسونوگرافی طبق متدی که در این پژوهش به کار گرفته شده است، به عنوان یک روش تکرارپذیربامقادیر SEM و MDC کوچک دراندازه گیری های ضخامت و زاویه pennation عضله ذوزنقه ای فوقانی در حالت استراحت و نیز ضخامت و زاویه pennation عضله ذوزنقه ای فوقانی در حالت انقباض توصیه می گردد.