ارتباط بین وقفه‌های تنفسی خواب و فشار خون در زنان مبتلا به دیابت بارداری - رضا قانعی قشلاق; وجیهه باغی; عدالت امین پور (Mashhad University of Medical Sciences, 2014)
مقدمه: فشار خون بارداری در 10 درصد زنان باردار مشاهده می‌شود و با عوارض مختلف جنینی و مادری نظیر تولد زودرس، تأخیر در رشد داخل رحمی، آسفیکسی، مرگ جنینی، خونریزی‌های پیش و پس از زایمان و مرگ و میر مادر ارتباط دارد. یکی از عواملی که ممکن است با فشار خون بارداری ارتباط داشته باشد، وقفه‌های تنفسی خواب است. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین وقفه‌های تنفسی خواب با فشار خون بارداری در زنان مبتلا به دیابت بارداری انجام شد. روش‌کار: این مطالعه مورد- شاهدی در سال 1392 بر روی 15 مادر باردار دیابتی با فشار خون بالا و 45 مادر باردار دیابتی با فشار خون طبیعی مراجعه کننده به واحد دیابت شهرستان سقز انجام شد. جهت گردآوری داده‌ها از پرسشنامه برلین و چارت فشارخون استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 18) و آزمون‌های تی مستقل، کای اسکوئر و تست دقیق فیشر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته‌ها: 9 نفر (20%) از مادران باردار دیابتی دارای فشار خون طبیعی و 8 نفر (3/53%) از مادران باردار دیابتی دارای فشار خون بالا، به وقفه‌های تنفسی خواب مبتلا بودند و احتمال ابتلاء به فشار خون در مادران دارای وقفه‌های تنفسی خواب، 5/4 برابر مادران فاقد وقفه‌های تنفسی خواب بود. نتیجه‌گیری: بین وقفه‌های تنفسی خواب و فشار خون بالای مادران مبتلا به دیابت بارداری ارتباط وجود دارد.