Реалізація компетентнісного підходу під час формування в молодших школярів навичок мовних розборів - Ірина Валеріївна Жигора (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2016)
Жигора І. В. Реалізація компетентнісного підходу під час формування в молодших школярів навичок мовних розборів. У статті проаналізовано поняття компетентнісного підходу під час формування в молодших школярів навичок мовних розборів. Основну увагу зосереджено на мовному розборі як показнику обізнаності (компетентності) учнів початкових класів у певному мовному матеріалі. Мовний розбір досліджується як засіб узагальнення та систематизації набутих знань учнів з української мови, що сприяє роботі над формуванням загальномовної компетентності учнів початкових класів.