Світ казок Василя Сухомлинського у сучасному інформаційному просторі України - Л. Сухомлинська (Borys Grinchenko Kyiv Metropolitan University, 2018)
У статті схарактеризовано художні мініатюри українського педагога Василя Сухомлинського - казки, оповідання, етюди, притчі, бувальщини - як складову дитячої літератури, яка посідає значне місце у сучасному педагогічному процесі й складає суттєвий компонент інформаційного забезпечення освітнього простору України. Проаналізовано погляди науковців на художню спад- щину педагога, розкрито її творче впровадження у дошкільну освіту, використання у початковій школі, у позашкільній освіті, естетичному вихованні. Доведено, що творче освоєння світу казок Василя Сухомлинського здійснює помітний вплив на сучасне освітнє інформаційне поле України.