بررسی مشکلات دندانپزشکان عمومی شهر اصفهان-ایران در زمینه کاربرد مواد ترمیمی کامپوزیت خلفی در سال 1388 - پروین میرزاکوچکی بروجنی; مهرداد برکتین; سمانه علایی; احمد شاه نظری (Mashhad University of Medical Sciences, 2014)
مقدمه: ترمیم‏های کامپوزیت خلفی یکی از پرطرفدارترین درمان‏های دندانپزشکی در بین بیماران است. هدف از این مطالعه، تعیین مشکلات دندانپزشکان عمومی شهر اصفهان، حین و پس از انجام ترمیم‏های کامپوزیت خلفی بود. مواد و روش‏ها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، از پرسشنامه‏هایی استفاده شد که شامل سوالاتی درمورد مشکلات حین و پس از انجام ترمیم‏های کامپوزیت خلفی در بین دندانپزشکان عمومی شهر اصفهان در سال 1388 بود. اطلاعات به دست آمده توسط آزمون Chi-square بررسی شد. (05/0=α)       یافته‏ها: بیشترین مشکل دندانپزشکان در این مطالعه حین انجام ترمیم ، بر قراری تماس های مناسب پروگزیمالی و پس از انجام ترمیم های کامپوزیت خلفی ، حساسیت دندان هنگام جویدن ، که با تصحیح اکلوژن رفع نشود ، بود . از طرفی ملاحظات دندانپزشکان حین انجام ترمیم، فشار دادن نوار ماتکریس به سمت دندان مجاور در هنگام پلیمریزاسیون، قرار دادن لایه به لایه کامپوزیت، رعایت دستورالعمل کارخانه سازنده در استفاده از عوامل باندینگ و پالیشینگ مرطوب ترمیم بود. اغلب دندانپزشکان (8/55%) از باندینگ عاجی دو مرحله‏ای توتال اچ استفاده می‏کردند و ملاک بیشتر آنها (5/42%) در انتخاب کامپوزیت، امکان برقراری ایزولیشن و انجام صحیح ترمیم بود. نتیجه گیری: آموزش صحیح دندانپزشکان و افزایش آگاهی آنها نسبت به اینگونه ترمیم‏ها، نه تنها باعث کاهش مشکلات حین ترمیم برای آنها می‏گردد، بلکه باعث کاهش مشکلات پس از ترمیم نیز می‏گردد.